10 αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ζωή σου

Gazzetta team
10 αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ζωή σου
Σπόιλερ: Το να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα.

«Κάνε κάτι διαφορετικό». Κάθε φορά που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη γκρινιάζοντάς του για αυτά που κάνει ενώ δεν θα πρεπε και για αυτά που δεν κάνει ενώ θα πρεπε, η κύρια σκέψη που σου τριβελίζει το μυαλό είναι οι αλλαγές που θες να κάνεις. Τα καινούργια πράγματα στα οποία θες να ανοίξεις διάπλατα την πόρτα και να τα υποδεχθείς στη ζωή σου όπως ακριβώς τους πρέπει: Με ένα χαμόγελο και το δημιουργικό γλυκό άγχος στο στομάχι για το αν θα καταφέρεις να τα ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε (αν θέλουμε να πάμε παρακάτω και να συναντήσουμε τα ωραία που έρχονται) να παραδεχτούμε ότι η παραπάνω διαδικασία συνήθως, καταλήγει άδοξα. Η έλλειψη τόλμης κερδίζει. Και η αλήθεια είναι ότι για αυτήν την εξέλιξη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν. Γιατί είναι δύσκολο το να προχωράς. Είναι δύσκολο το να πιστεύεις στο διαφορετικό και ακόμα πιο δύσκολο να το αναζητάς. Είναι δύσκολο να γίνεις αυτό που πάντα ήθελες. Όχι όμως και ακατόρθωτο.

Αν έχεις αισιοδοξία και θετική σκέψη, αν παρατηρείς τι γίνεται γύρω σου και δη τις προόδους της τεχνολογίας σε κάθε τους μορφή, αν βγεις και ψάξεις και αποκτήσεις αυτό το κάτι διαφορετικό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, τότε θα νιώσεις την πραγματική αλλαγή να σου δίνει μία ανυπέρβλητη δύναμη. Τη δύναμη του να κατακτήσεις τα πάντα, κυρίως όμως την ευτυχία σου. Άπαξ και βρεθείς στο δρόμο του #choosesomethingnew όλα τριγύρω μοιάζουν δυνατά, εύκολα, υπέροχα. Οπότε με αυτό το πνεύμα θετικής σκέψης και αισιοδοξίας προτείνουμε να διαβάσεις την παρακάτω λίστα με τις αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σου σε βαθμό που θα ξυπνάς όλο όρεξη για ζωή. Τη δική σου ζωή.

10: Ρύθμισε το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο χιουμοριστικού τύπου βασανιστήριο που θέλουμε να σε υποβάλλουμε. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, όσο νωρίτερα ξυπνάς το πρωί τόσο παραγωγικότερος είσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, έχεις χρόνο να την απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται.

9: Βάλε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σου

Και το γρήγορο περπάτημα, μας κάνει. Προσπάθησε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις προπόνηση. Βγες έξω, φόρα ακουστικά ή πάρε ένα φίλο και βρες το ρυθμό σου. Κάθε φορά άλλαζε διαδρομή, παρέα. Δες το σαν ένα παιχνίδι, σαν έναν τρόπο να χτυπήσεις την καθιστική ζωή στη ρίζα της.

8: Πήγαινε θέατρο

Είσαι σε μία από τις top πρωτεύουσες ευρωπαϊκού θεάτρου εκμεταλλεύσου το. Μόνο θετικά μπορεί να σε επηρεάσει.

7: Δώσε μία ευκαιρία στα βιολογικά προϊόντα

Μπορεί να είναι πιο ακριβά όμως τα οφέλη τους στον οργανισμό σου είναι τεράστια. Χωρίς υπερβολή.

6: Ελάττωσε το αλκοόλ

Ναι καλά διάβασες: Ελάττωσε. Το να κόψεις κάτι μαχαίρι το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι στην πρώτη δυσκολία να το ξαναρχίσεις καταναλώνοντας πολύ περισσότερο αλκοόλ από όσο κατανάλωνες την περίοδο που το έκοψες. Σιγά σιγά, προσπάθησε να το βγάλεις από τη ζωή σου. Κράτα ένα-δύο ποτήρια για τις βραδιές με τους φίλους.

5: Πίστεψε στη δύναμη του θαλασσινού αλατιού

Ανάλατο φαγητό σημαίνει άνοστη ζωή. Για όλους εμάς που ξέρουμε να εκτιμάμε τη σημαντικότητα του φαγητού, το θαλασσινό αλάτι είναι μία λύση που κάνει καλό χωρίς να κακοποιεί τον ουρανίσκο μας.

4: Πες «ναι» στο καλό φαγητό

Στο πνεύμα του 5 από πάνω, πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το καλό, ποιοτικό φαγητό από το πρόχειρο με τα αμέτρητα trans λιπαρά και τα συντηρητικά να το περιτριγυρίζουν. Μάθε να τρως. Σωστά.

3: Άκου μουσική τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα

Αν παίζεις κιόλας, ακόμα καλύτερα.

2: Κάνε ταξίδια

Όσα περισσότερα μπορείς. Όπου μπορείς. Δεν έχει σημασία ο προορισμός, το λέει και ο ποιητής, κάτι ξέρει.

1: Δοκίμαζε καινούρια πράγματα

Να είσαι ενήμερος για τις νέες κυκλοφορεί. Να πιστεύεις στη δύναμη της τεχνολογίας. Να παρακολουθείς την εξέλιξή της και να μη φοβάσαι να τη χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

Μία συμβουλή: Το δρόμο του #choosesomethingnew θα τον τρέξουν μόνο οι δυνατοί και οι αισιόδοξοι. Φρόντισε να είσαι στην ομάδα τους.