Γιατί πρέπει να ευχαριστούμε τους Σουηδούς (pics & vid)

Gazzetta team
Γιατί πρέπει να ευχαριστούμε τους Σουηδούς (pics & vid)
Ήρθε η ώρα επιτέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τον σκανδιναβικό αυτό λαό

Γιατί μπορεί κάθε φορά που φέρνουμε σε μια συζήτηση ποια είναι η καλύτερη χώρα, ποιος είναι ο καλύτερος λαός, πάντα η Σουηδία να είναι μέσα στις προτιμήσεις μας αλλά ουσιαστικά όμως ποτέ εμείς δεν την έχουμε στην κορυφή.

Κι όμως οι γεροδεμένοι ξανθοί γαλανομάτηδες τύποι τελικά έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα που ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Γι’ αυτό λοιπόν στο gazzetta με αφορμή και το σημερινό αγώνα της εθνικής Σουηδίας στο Μουντιάλ, κάτσαμε λίγο και τα βάλαμε σε μία σειρά.

Ας δούμε λοιπόν γιατί κατά βάθος πρέπει να ευχαριστούμε τους Σουηδούς για όλα αυτά που μας έχουν προσφέρει.

Μας έδωσαν τα έπιπλα

Παλιά το να φρεσκάρεις και να αλλάξεις το σπίτι σου και να βάλεις μοντέρνα έπιπλα ήταν κάτι δύσκολο, χρονοβόρο και πάνω από όλα πολυέξοδο. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα περισσότερα σπίτια να μοιάζουν είτε με σκηνικά του «Ρετιρέ», είτε με καταθλιπτικά δωμάτια γεμάτα σεμεδάκια. Με τα ΙΚΕΑ όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με ένα (κάπως) λογικό μπάτζετ και φυσικά αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με Airbnb στο Κουκάκι!

Δείτε το κουπόνι στοιχήματος με τους αγώνες του Μουντιάλ! Εδώ στοιχηματίζεις!

Μας έδωσαν γλυκά νανουρίσματα για τα παιδιά μας

Ας είμαστε ειλικρινείς. Θεοί οι ΑΒΒΑ και τρομερή γκρουπάρα οι Roxette, προς Θεού κανείς δε θα τολμούσε να πει το αντίθετο! Και οι Σουηδοί με τις μουσικές τους μας έχουν μεγαλώσει, μας έχουν κάνει να ονειρευτούμε και χορέψουμε. Όμως η ζωή είναι ένα ατέλειωτο challenge και η πραγματική μαγκιά είναι να κάνεις το παιδί σου να κοιμηθεί με AYTO και όχι με το Waterloo.

Μας έδωσαν γυναίκες να έχουμε να φανταζόμαστε για μια ζωή

Πάντα, σε όλες τις φαντασιώσεις μας κυριαρχεί μια ξανθιά Σουηδέζα. Μας αρέσουν δε μας αρέσουν οι ξανθές, δεν έχει καμία σημασία. Πάντα μια πληθωρική σουηδέζα θα μας στοιχειώνει! Έχουν κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Λες και γεννιούνται για να είναι οι γυναίκες των ονείρων μας. Και δεν μιλάμε απαραίτητα για μοντέλα της Victoria's Secret, αλλά και για «απλές και καθημερινές» γυναίκες. Όπως μια πιλότος για παράδειγμα:

Όλα τα Στοιχήματα για το Μουντιάλ στη Sportingbet. Νόμιμος & Αξιόπιστος Στοιχηματισμός

Μας έδωσαν βιβλία για την παραλία

Κανένα καλοκαίρι δε θα ήταν το ίδιο αν δεν είχαμε διαβάσει μεταξύ ηλίασης και τεσσάρων μοχίτο το «Κορίτσι με το τατουάζ». Κάτι οι 6 μήνες νύχτα, κάτι το κρύο και το ποτό για να το αντέξεις, οι Σουηδοί έχουν γίνει μάστορες στην αστυνομική λογοτεχνία. Τα βιβλία των Άρνε Νταλ, Καμίλα Λάκμπεργ και των νεκρών πια, Χένινγκ Μανκέλ και Στιγκ Λάρσον, αποτελούν από τις πρώτες μας (καλοκαιρινές και μη) επιλογές.

Μας έδωσαν μια αφορμή για τις ήττες μας στην Eurovision

Πόσες φορές έχουμε πάει με χορευτικό κομμάτι στην Eurovision, πατώνουμε και τελικά λέμε ότι ήταν η χρονιά της μπαλάντας. Πόσες φορές έχουμε πάει με μπαλάντα στην Eurovision, πατώνουμε και τελικά λέμε ότι ήταν η για χορευτικό κομμάτι; Πολλές. Πάντα όμως η καλύτερη δικαιολογία ήταν, είναι και θα είναι ότι «φταίει ο Σουηδός σκηνοθέτης»! Αυτός μας χαντάκωσε μα τα πλάνα, εκείνος ήταν που δεν άφησε την χορογραφία να ξετυλιχθεί και να δείξει στο ευρωπαϊκό κοινό γιατί θα έπρεπε να να πάρουμε ντους πουά από όλες τις χώρες.

Μας έδωσαν ψαγμένο σινεμά για να το παίζουμε έξυπνοι

Ο Ingmar Bergman με τις ταινιάρες του κατάφερε και μας έκανε να έχουμε μια «αφορμή» για να το παίξουμε ψαγμένοι γύρω από το σινεμά σε μια γυναίκα. Ο Βergman είναι ο άνθρωπός μας. Και ας μην έχουμε δει καμία του ταινία. Ξέρουμε πάνω κάτω την υπόθεση και τα υπαρξιακά που εκείνες διαπραγματεύονται. Ας πούμε, δεν υπάρχει πιο ψαρωτική ατάκα από το «δεν υπάρχει πιο λυτρωτική σκηνή από εκείνη στην Έβδομη Σφραγίδα όπου ο Αντώνιος Μπλοκ παίζει σκάκι με τον Θάνατο».

Για Μουντιάλ επιπέδου... Η πλατφόρμα σου είναι Sportingbet.gr!

Μας έδωσαν φορτηγά να έχουμε να μας κορνάρουν στην εθνική οδό

Κανένα ταξίδι σε εθνική ή επαρχιακή οδό δε θα ήταν το ίδιο χωρίς τον φόβο μη σε πατήσει ένα Scania. Καμία παιδική ηλικία δεν θα ήταν η ίδια αν δεν βλέπαμε ένα Volvo και δεν κάναμε σήμα να τραβήξει την κόρνα! Επίσης, κανένα όνειρο να γίνουμε εκατομμυριούχοι δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχαμε στην (υποθετική μας) λίστα να πάρουμε αυτό το supercar:

Μας έδωσαν την Ελενάρα!

(καλά εντάξει, όχι, δεν μας έδωσαν, μας την μεγάλωσαν)