Ντύθηκε «Φόρεστ Γκαμπ», έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου και έσπασε ρεκόρ (pics)

Gazzetta team
Ντύθηκε «Φόρεστ Γκαμπ», έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου και έσπασε ρεκόρ (pics)
Αυτός ο τύπος λατρεύει το τρέξιμο και τους τρέλανε όλους στον Μαραθώνιο του Λονδίνου! Ντύθηκε «Φόρεστ Καμπ» και έσπασε ρεκόρ Γκίνες.


O Rob Pope έχει πάθος με το τρέξιμο και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν «Ο Φόρεστ Γκαμπ της πραγματικής ζωής». Πρόσφατα κατάφερε να ολοκληρώσει διαδρομή 15,348 μιλίων ακολουθώντας το δρόμο που είχε χαράξει ο χαρακτήρας της ταινίας που είχε ενσαρκώσει ο Τομ Χανκς.


Για να τα καταφέρει χρειάστηκε 409 ημέρες: «Η πρώτη φορά που μου ήρθε η ιδέα να τρέξω σε περιοχές της Αμερικής ήταν πριν από 15 χρόνια. Σκέφτηκα πως έτσι θα είχα την ευκαιρία να δω πολλές όμορφες τοποθεσίες. Είχα αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες και τότε είδα την ταινία " Φόρεστ Καμπ" που αποτέλεσε έμπνευση για εμένα».

Η προσπάθειά του φυσικά είχε αρκετές δυσκολίες, αφού αντιμετώπισε τραυματισμούς, πέρασε μεγάλο διάστημα τρέχοντας στην έρημο, ενώ έπαθε μέχρι και δηλητηρίαση: «Υπήρχαν μέρες που έπρεπε να αλλάξω ακόμα και πέντε φορές εξοπλισμό επειδή η θερμοκρασία έφτανε τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, έχω τρέξει και σε περιοχές με -18 βαθμούς. Μέχρι και το μούσι μου είχε παγώσει».


Ο 39χρονος από το Λίβερπουλ τους ξάφνιασε όλους στον μαραθώνιο του Λονδίνου. Σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για δρομέα που τρέχει ντυμένος ως κινηματογραφικός χαρακτήρες.

Ολοκλήρωσε τα 42 χιλιόμετρα σε 2:36:28 ως «Φόρεστ Καμπ» και τερμάτισε στην 82η θέση.