Δύο τύποι της CIA ψάχνουν τον κρυμμένο θησαυρό του Πάμπλο Εσκομπάρ στην Κολομβία (pics & vids)

Gazzetta team
Δύο τύποι της CIA ψάχνουν τον κρυμμένο θησαυρό του Πάμπλο Εσκομπάρ στην Κολομβία (pics & vids)
To Discovery Channel προσέλαβε δύο πρώην πράκτορες της CIA, προκειμένου να παίξουν την ζωή τους κορόνα-γράμματα, ψάχνοντας την κρυμμένη περιουσία του «Βασιλιά της κοκαΐνης».

Τον Πάμπλο Εσκομπάρ όλοι τον ξέρουν... Ακόμη όμως και αν κάποιος ανήκει στο μικρό ποσοστό που δεν έχει ακούσει τίποτα για τον «Βασιλιά της κοκαΐνης, αρκεί μόνο να του πούμε οτι στο peak της... καριέρας του ως έμπορος ναρκωτικών η περιουσία του έφτανε τα 25 δισεκατομμύρια και η ομάδα του ξόδευε 2,500 ευρώ σε λαστιχάκια, προκειμένου να φτιάχνουν πάκους με τα χρήματα.

Η Βασιλεία του όμως έλαβε τέλος το 1993 όταν έπεσε νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας στην Κολομβία, όμως είχε φροντίσει ο θρύλος του να συντηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμα. Και αυτό για επειδή οι τράπεζες της χώρας του, δεν δέχονταν να αγγίξουν τα λεφτά του, είτε τα είχε βγάλει στην Ελβετία μέσω off-shore εταιριών, είτε τα είχε θάψει κάπου.
Pablo Escobar
Αυτά που υπάρχουν στην Ελβετία, μάλλον δεν θα τα βρει κανείς, καθώς σύμφωνα με τον θρύλο, μόνο ο ίδιος είχε τους κωδικούς, ενώ είχε φροντίσει να κρύψει κάθε πληροφορία για αυτά που είχε θάψει σε διάφορες περιοχές. Πως; Σκοτώνοντας τον άνθρωπο που είχε σκάψει στα συγκεκριμένα.

Το Discovery Channel όμως, το οποίο αρέσκεται στις μεγάλες προκλήσεις, αποφάσισε να κυνηγήσει την συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι, προσέλαβε δύο πρώην πράκτορες της CIA τον Doug Laux και τον Ben Smith, προκειμένου να μεταβούν στην Κολομβία και να ψάξουν την υπόθεση για να βρουν τα χρήματα.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι αρκετά δύσκολο και ταυτόχρονα ριψοκίνδυνο, καθώς δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να απειληθεί η ζωή τους. Κάτι που το ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά...

«Ψάχνοντας τα λεφτά του Πάμπλο Εσκομπάρ στην Κολομβία, είναι σαν να ρίχνεις κλωτσιά σε μία φωλιά με μέλισσες. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε δολοφονήσουν», είπε Doug Laux