Δεκάδες πολικές αρκούδες κατακρεουργούν το κουφάρι μίας φάλαινας 10 μέτρων (pics & vid)

Gazzetta team
Δεκάδες πολικές αρκούδες κατακρεουργούν το κουφάρι μίας φάλαινας 10 μέτρων (pics & vid)
Μερικές καταπληκτικές -όσο και σπάνιες- εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς δεκάδες πολικές αρκούδες έχουν στήσει «τσιμπούσι» πάνω στο άψυχο σώμα μίας τεράστιας φάλαινας.

Η απαθανάτιση των μεγαλύτερων θηρευτών στις τεράστιες παγωμένες εκτάσεις του βορείου ημισφαιρίου αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, ειδικά αν μιλάμε για την ώρα που η πολική αρκούδα τρέφεται.

Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση δεν μιλάμε απλώς για μία πολική αρκούδα αλλά για εκατοντάδες θηριώδη θηλαστικά που τρέφονται με μία νεκρή φάλαινα σε μία ακτή της Γροιλανδίας.

Δεκάδες αρκούδες -ακόμα και πάνω στη ράχη της νεκρής φάλαινας- τρέφονται με τη σάρκα και το λίπος του θαλάσσιου γίγαντα, ενώ δεκάδες ακόμα παρακολουθούν από την ακτή, συνθέτοντας ένα πολύ σπάνιο θέαμα, που δε συναντά κανείς κάθε μέρα.

Οι πολικές αρκούδες ζουν σε όλες τις εκτάσεις που είναι καλυμμένες με πάγο στο βόρειο ημισφαίριο, από την Σιβηρία και την Αλάσκα ως την Γροιλανδία και το Βόρειο πόλο, ενώ το μέγεθός τους (3 μέτρα ύψος, 750 κιλά βάρος), τις κατατάσσει στους μεγαλύτερους θηρευτές παγκοσμίως.

Βέβαια, η κλιματική αλλαγή αλλά κι η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής, έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον της πολικής αρκούδας, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται πλέον στα απειλούμενα είδη του ζωικού βασιλείου.