Διάσωση σε απόσταση αναπνοής από τα σαγόνια του αλιγάτορα (vid)

Gazzetta team
Διάσωση σε απόσταση αναπνοής από τα σαγόνια του αλιγάτορα (vid)
Μία αλλιώτικη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε μέσα σε ένα βάλτο στη Βραζιλία, καθώς ένα μικρό κατσικάκι είχε εγκλωβιστεί στη λάσπη περικυκλωμένο από δεκάδες πεινασμένους αλιγάτορες.

Τη ζωή του ρίσκαρε ένας άντρας από τη Βραζιλία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό μίας μικρής κατσίκας σε ένα βούρκο από λάσπη.

Το κατσικάκι είχε εγκλωβιστεί στη λάσπη στο νησί Μπανανάλ της Βραζιλίας, καθώς τα νερά των ποταμών που περιβάλουν το νησί υποχώρησαν, δημιουργώντας ένα τεράστιο βάλτο, εγκλωβίζοντας στις λάσπες όσα ζώα δεν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Οι κάτοικοι ενός γειτονικού χωριού άκουσαν τις επίμονες κραυγές από την ετοιμοθάνατη κατσίκα κι ένας από αυτούς έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο, προσπαθώντας να την ξεκολλήσει από τις λάσπες, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκονταν δεκάδες αλιγάτορες.

Τελικά, ο άντρας που ρίσκαρε κι ο ίδιος να εγκλωβιστεί, κατάφερε μετά από λίγη ώρα να τραβήξει την κατσίκα και να τη μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

Την ίδια τύχη, όμως, δεν έιχαν εκατοντάδες άλλα ζώα της περιοχής, τα οποία δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και βρήκαν το θάνατο από την έλλειψη τροφής και νερού.