Ξεβράστηκε τεράστια χελώνα στην παραλιακή του Ηρακλείου (pics)

Gazzetta team
Ξεβράστηκε τεράστια χελώνα στην παραλιακή του Ηρακλείου (pics)
Μια μεγάλη πρασινοχελώνα, ένα από τα προστατευόμενα είδη, που αναπαράγονται στη Μεσόγειο και φυσικά και στις ελληνικές θάλασσες, ξεβράστηκε στα βράχια, στην παραλιακή του Ηρακλείου, λίγο πιο κάτω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η θαλάσσια χελώνα είναι ζωντανή, αν και ταλαιπωρημένη, ενώ δεν φέρει κάποιο εμφανές τραύμα και είναι πιθανό να βρέθηκε στην ακτή εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Τμήματος Ενυδρειολογίας του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών Ασπασία Στεριώτη, που βρέθηκε επί τόπου στο σημείο, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο, δεν αποκλείεται να έχει καταπιεί κάποιο αγκίστρι.

Η αντίδραση των ματιών και η κίνηση του κεφαλιού είναι θετικές ενδείξεις, αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις και ακτινογραφία, για να προσδιορίσουν οι επιστήμονες τα ακριβή αίτια, που την οδήγησαν έξω από τα νερά της. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι θηλυκό, ζυγίζει αρκετά κιλά, ενώ η ηλικία της υπολογίζεται στα 35 με 40 έτη.

Το ασυνήθιστο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια δεκάδων περαστικών, που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την τεράστια επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε για τη χελώνα, την οποία εντόπισαν μικρά παιδιά, που έπαιζαν νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή.