O Kαλλιάνος προειδοποιεί: Θα είναι η ισχυρότερη εφετινή κακοκαιρία

Gazzetta team
O Kαλλιάνος προειδοποιεί: Θα είναι η ισχυρότερη εφετινή κακοκαιρία
Aπό την Κυριακή περιμένουμε την ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία με βάση όσα δηλώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με έντονα καιρικά φαινόμενα η δε θερμοκρασία μπορεί να πέσει μέχρι και 14 βαθμούς! Για το λόγο αυτό έχει ενημερώσει ήδη την κυβέρνηση για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κ. Καλλιάνος, μιλώντας για την αναμενόμενη κακοκαιρία, είπε ότι: «Θα ξεκινήσει από την Κυριακή και παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα.

Περιμένουμε χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα μέχρι 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες».

Εξηγώντας το καιρικό φαινόμενο τόνισε ότι: «Μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας οι οποίες δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα.

Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη «Ζηνοβία» δηλαδή θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει επίσης και στις Κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο».

Για την Αθήνα είπε: «Περιμένουμε βροχές από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».