Στην Καλαμάτα αποφάσισαν να κόψουν το 5G λόγω ακτινοβολίας

Gazzetta team
Στην Καλαμάτα αποφάσισαν να κόψουν το 5G λόγω ακτινοβολίας
Η πιλοτική λειτουργία του 5G στην Καλαμάτα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την διακοπή του.

Προς συζήτηση ήρθε το βράδυ της Δευτέρας το θέμα της λειτουργίας της πιλοτικής λειτουργίας του 5G στην Καλαμάτα, η οποία έχει φέρει αναστάτωση σε κομμάτι της πόλης εδώ και καιρό.

Έπειτα από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το θέμα- που μάλιστα είχε οριστεί ως έκτο στη σειρά -συζητήθηκε πρώτο, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν δημότες που ήθελαν να ενημερωθούν, αλλά και να εκφέρουν τη γνώμη τους.

Η συζήτηση, τελικά, κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με το δήμαρχο σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα, κάνοντας μάλιστα πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα- εκδήλωση στις αρχές Ιανουαρίου, και αν έβγαιναν συμπεράσματα ότι δεν είναι επιβλαβές για τον κόσμο να δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας, αν αυτή ζητούνταν από εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.