Στο σπίτι του θα εκτίσει την ποινή του ένας 87χρονος που ασέλγησε σε ανήλικο κορίτσι

Gazzetta team
Στο σπίτι του θα εκτίσει την ποινή του ένας 87χρονος που ασέλγησε σε ανήλικο κορίτσι
Στο σπίτι του θα εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού ένας 87χρονος στη Λάρισα.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε στον 87χρονο ποινή κάθειρξης επτά ετών για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου, ποινή την οποία, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, θα εκτίσει στο σπίτι του.

Η υπόθεση αφορούσε ασέλγεια σε βάρος κοριτσιού, ηλικίας 8 ετών τότε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι το 2011 στη Ν. Ιωνία, με τον 76χρονο τότε να αρνείται την κατηγορία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 87χρονος σήμερα φέρεται να θώπευε στα γεννητικά του όργανα το κοριτσάκι, το οποίο φέρεται να απειλούσε, να μην φανερώσει σε κανέναν τι γινόταν, λέγοντάς του ότι θα φωνάξει την αστυνομία ή θα τα πει στους γονείς του.

Ο 87χρονος απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής μετέπειτα συμπεριφοράς. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να κηρυχθεί ένοχος.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι γονείς της 19χρονης σήμερα κοπέλας, που ήταν παρούσα, ένας αστυνομικός, ο γιος του κατηγορούμενου και δύο ακόμη μάρτυρες υπεράσπισής του, που υποστήριξαν ότι είναι καλός άνθρωπος και δεν έκανε τίποτα από αυτά, για τα οποία κατηγορείται.

Σύμφωνα με το άρθρο 105 του νέου Ποινικού Κώδικα «όποιος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας έως δέκα έτη και έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας, εκτίει την ποινή ή το υπόλοιπο της ποινής στην κατοικία του, εκτός αν το δικαστήριο, με ειδική αιτιολογία, κρίνει ότι η έκτιση της ποινής σε κατάστημα κράτησης είναι απολύτως αναγκαία, για να αποτραπεί από την τέλεση άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων. Αν το πιο πάνω όριο ηλικίας έχει συμπληρωθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αποφασίζει το δικαστήριο που επιβάλλει την ποινή. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποφασίζει το συμβούλιο πλημμελειοδικών της περιοχής, που εδρεύει το δικαστήριο αυτό, μετά από αίτηση του καταδικασθέντος».

Πηγή: e-thessalia.gr