Έξαλλος ο δήμαρχος Σάμου, παραιτήθηκε λόγω της εξαγγελίας για δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στο νησί (vid)

Gazzetta team
Έξαλλος ο δήμαρχος Σάμου, παραιτήθηκε λόγω της εξαγγελίας για δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στο νησί (vid)
Μαινόμενος, ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν να παραιτηθούν, αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί.

Ο κος Στάντζος, χτυπώντας έξαλλος τα χέρια του από το βήμα, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ενημέρωσε, αρχικά, το σώμα για τις εξελίξεις και στη συνέχεια δήλωσε, όπως σημειώνει το samostimes.gr, ότι δεν δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού τη δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

Τόνισε, λοιπόν, εμφατικά ότι παραιτείται, κάτι, μάλιστα, το οποίο επιβεβαίωσε αργότερα, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι αύριο, Πέμπτη, θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

Την πρόθεση του δημάρχου να παραιτηθεί, μάλιστα, φαίνεται ότι επικροτούν και υιοθετούν και δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις, όπως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Κατρακάζος!