Μόνο με άδεια θα βγαίνουν οι μετανάστες από τα κέντρα της ενδοχώρας (vid)

Gazzetta team
Μόνο με άδεια θα βγαίνουν οι μετανάστες από τα κέντρα της ενδοχώρας (vid)
Οι μετανάστες, στα ελεγχόμενα κέντρα που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα μπορούν να βγαίνουν μόνο με άδεια, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το Προσφυγικό, Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Τα μέτρα είναι σκληρότερα. Αυστηρά. Θέλουμε να σταματήσουν οι ροές προς τη χώρα μας», τόνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας: «Θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες πολίτες ότι είμαστε ανθρωπιστές, νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας, αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας».

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κος Στεφανής είπε, δε, πως στόχος της κυβέρνησης είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στη διαχείριση του προσφυγικού και εξήγησε ότι οι μετανάστες, στα ελεγχόμενα κέντρα που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα μπορούν να βγαίνουν μόνο με άδεια.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ακόμη και με διακοπή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε εκείνους που δεν θα εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους.

«Βεβαίως (θα ζητεί κανείς άδεια για να βγει από το κέντρο) και μπορεί αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις τις οποίες θα θέσουμε, -διότι ερχόμενος στη χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει και κάποιες υποχρεώσεις, τότε και η χώρα μας οφείλει να λάβει μέτρα: είτε να διακόψει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου ή να τον μεταφέρει σε κάποιο άλλο κέντρο ή άλλα μέτρα», είπε ο κος Στεφανής.

Όσο για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι ελληνικές αρχές να εντοπίζουν κινήσεις μόλις ξεκινούν από τα απέναντι παράλια.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θέλουμε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κάποια κίνηση από τη στιγμή που ξεκινά από τα απέναντι παράλια. Τότε λοιπόν ερχόμαστε σε επαφή άμεση με τους Τούρκους. Έχουμε δει πως όταν υπάρχει αυτός ο χρόνος, μπορούν και αυτοί να αντιδράσουν, ενώ αν τους αντιληφθούμε όταν θα φτάσουν πάνω στα σύνορα, εκεί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε».