Η ιστορία της πεζογέφυρας στην Κηφισίας και ο βανδαλισμός της (pic)

Gazzetta team
Η ιστορία της πεζογέφυρας στην Κηφισίας και ο βανδαλισμός της (pic)
Διαβάζοντας κανείς το ποστάρισμα για τα 8 χρόνια από την ημέρα που παραδόθηκε στο κοινό, μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει.

Τον Δεκέμβριο του 2009, η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από την απώλεια του Σόλωνα Καρυδάκη...

Για όσους δεν θυμούνται, ήταν ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος σκοτώθηκε όταν στην προσπάθειά του να περάσει την Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού, είχε τραυματιστεί θανάσιμα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε σταματήσει στον κόκκινο σηματοδότη.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο οδηγός του εγκατάλειψε το θύμα και χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες μέχρι να παραδοθεί στις αρχές και τελικά να περάσει δικαστήριο, το οποίο αποτίμησε την ζωή του παιδιού με 26.000 ευρώ.

Ένα παιδί χάθηκε πάνω στο άνθος της ηλικίας του και το Εφετείο έκρινε θεώρησε ως κατάλληλη αποζημίωση αυτό το ποσό. Φυσικά δεν υπάρχει αποζημίωση που να καλύπτει την απώλεια ενός παιδιού, όμως τα 26.000 ευρώ την ώρα που το όχημα του δράστη έκανε 30.000, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του νεαρού, ακούγονται τουλάχιστον προκλητικά.

Η τραγικό αυτό περιστατικό όμως, αποτέλεσε την αφορμή, προκειμένου να γίνει ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έργο. Αυτό της κατασκευής της πεζογέφυρας στο Ψυχικό...

Γιατί πρωτοφανές; Γιατί ήταν ένα δημόσιο έργο, σε ένα δημόσιο μέρος με ιδιωτική χρηματοδότηση, το οποίο εδώ και 8 χρόνια βοηθά στην ασφαλή διέλευση όσων θέλουν να περάσουν από τη μία πλευρά της λεωφόρου στην άλλη.

Κι όμως... Κάποιοι δεν φαίνεται να σέβονται ούτε το έργο αυτό, ούτε την ιστορία που το συνοδεύει, όπως μαρτυρά το παρακάτω ποστάρισμα μίας κοπέλας στο Facebook που περνά συχνά από το συγκεκριμένο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, στο σημείο αυτό είχε προγραμματιστεί να γίνει υπόγεια διάβαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ωστόσο, μαντέψτε τι έγινε; «Κόπηκε» για οικονομικούς λόγους...