Συνοδός του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση Τζήλου

Gazzetta team
Συνοδός του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση Τζήλου
Στην υπόθεση με τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου εμπλέκεται και ένας Υπαστυνόμος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τους δύο φερόμενους δράστες.

Νέες διαστάσεις σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου τον περασμένο Δεκέμβριο, έδωσε η εκπομπή «Δίκη» του Open Beyond.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης, εμπλέκονται δύο αστυνομικοί. Ένα από αυτούς λοιπόν, είναι υπαστυνόμος Α', ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με δύο από τους φερόμενους δράστες, τόσο πριν, όσο και μετά την επίθεση στον διαιτητή.

Ο 49χρονος μάλιστα, στην πρόσφατα επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, φαίνεται να συνοδεύει τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην βόλτα που έκανε με την σύζυγό του στην Πλάκα.

Μάλιστα, στην εκπομπή παρουσιάστηκε και σχετική φωτογραφία που το επιβεβαιώνει με τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση να σχολιάζει πως: «Θέλω να πιστεύω πως είναι αβλεψία. Μία αμέλεια. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός».

Στη συνέχεια της εκπομπής, έγιναν γνωστές και λεπτομέρειες της κατάθεσης του υπαστυνόμου Α', ο οποίος δεν αρνήθηκε τις συνομιλίες αυτές, λέγοντας οτι τις έκανε με το υπηρεσιακό του τηλέφωνο.

Όπως ξεκαθάρισε, ο 46χρονος φερόμενος δράστης που έχει διαφύγει στο εξωτερικό του έστειλε γραπτό μήνυμα για τις ευχές των Χριστουγέννων, ενώ με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση είχαν επαφή για καθημερινής φύσεως θέματα.

Βλέπετε, ο συγκεκριμένος εργαζόταν στο προσωπικό ασφαλείας σε άτομα που σχετίζονται με ποδοσφαιρική ομάδα, στον ιδιοκτήτη της οποίας ήταν αποσπασμένος από την υπηρεσία του ο υπαστυνόμος Α.