Σε λειτουργία φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Gazzetta team
Σε λειτουργία φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2+2 ηλεκτρικών οχημάτων.

Τους πρώτους δύο φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων έθεσε σε λειτουργία η Κοινοπραξία Blink Charging Europe στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 15 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της γέφυρας.

Η Blink Charging Europe αποτελεί κοινοπραξία του ελληνικού ενεργειακού Oμίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG, κατασκευάζει την μοναδική ελληνική ανεμογεννήτρια «Θέτις») και της αμερικανικής εταιρίας Blink Charging Co. που δραστηριoποιείται στον τομέα της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης. Η Blink φιλοδοξεί να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ολόκληρη την Ευρώπη, με αφετηρία την Ελλάδα.

Οι φορτιστές στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2+2 ηλεκτρικών οχημάτων, στους δύο χώρους στάθμευσης, αμφίπλευρα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, προσφέροντας δωρεάν φόρτιση, για τους επόμενους μήνες, στους διερχόμενους οδηγούς, με πρόβλεψη προτεραιότητας για τα οχήματα εξυπηρέτησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Όπως επισημαίνεται από την EUNICE, το Δίκτυο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων της Blink Charging Europe αξιοποιεί ενέργεια που η EEG παράγει από Αιολικά και Φωτοβολταϊκά πάρκα και θα διοχετεύεται σε αυτό μέσω της θυγατρικής της WE ENERGY, εταιρείας προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας με τα απαραίτητα πιστοποιητικά προέλευσης.