Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι επισκέπτες έκαναν «ντου» στο πλοίο της γραμμής (pics & vid)

Gazzetta team
Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι επισκέπτες έκαναν «ντου» στο πλοίο της γραμμής (pics & vid)
Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη όταν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι επισκέπτες προσπάθησαν να εισβάλουν στο επιβατηγό - οχηματαγωγό Andros Jet.

Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο.

Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν τότε να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

Εικόνες από drone, που φανερώνουν τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σαμοθράκης ανέβασε και ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:10) κατά την επιβίβαση στο Andros Jet.

Παρότι χθες ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια και άρχισε να αποσυμφορείται το νησί, στο λιμάνι της Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα) εκτυλίχθηκαν -για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες- πρωτοφανείς εικόνες.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο νησί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να βρουν μια θέση στο πλοίο. Ο πολυήμερος αποκλεισμός, ωστόσο, έφερε πολλούς από τους επισκέπτες της Σαμοθράκης στα όριά τους με συνέπεια να καταγραφούν εντάσεις.

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να κάνει… ντου στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Στο συμβάν επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού της Σαμοθράκης, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την «έφοδο» στο οχηματαγωγό.

«Ενδιαφέρεται κανείς στην κυβέρνηση για τους εγκλωβισμένους στη Σαμοθράκη;»

Με επιστολή του στο e-evros.gr ταξιδιώτης που παραμένει εγκλωβισμένος στη Σαμοθράκη παρουσιάζει το απίστευτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες, καθώς πολλοί, πέραν των αυξημένων εξόδων διαμονής, αντιμετωπίζουν πια σοβαρό πρόβλημα με την εργασία τους καθώς για πολλούς έχει ολοκληρωθεί η άδειά τους, ωστόσο δεν μπορούν να φύγουν από το νησί.

Κραυγή αγανάκτησης από τους εγκλωβισμένους της Σαμοθράκης: «Θα ενδιαφερθεί κανείς για εμάς;» - Media

Ολόκληρη η επιστολή:

«Εκατοντάδες κόσμου συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από την όλη κατάσταση, να επιβαρυνόμαστε οικονομικά περαιτέρω διαμονή και διατροφή στο νησί πέραν τον προγραμματισμένων διακοπών μας, να αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε στα αυτοκίνητά μας ή και σε σκηνές ή και απλά στην ύπαιθρο. Υπάρχει δε κόσμος που πρέπει να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας του για εργασία, και όχι απλά χάνει μεροκάματα, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον έξοδα για τα οποίο άγνωστο εάν θα αποζημιωθεί από κάποιον. Υπάρχει κόσμος που έχει αγορασμένα εισιτήρια αεροπορικά κλπ, κρατήσεις ξενοδοχείων σε άλλους προορισμούς που ζημιώνεται γιατί αναγκάζεται να τα ακυρώσει.

Σε μια χώρα της Ε.Ε. το 2019 είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αποκατασταθεί από την πρώτη κιόλας μέρα η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης με την ναύλωση ενός κατάλληλου για τις συνθήκες πλοίου οχηματαγωγού-επιβατικού.

Τη στιγμή που οι πλοιοκτήτες κάθε χρόνο επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για δρομολόγια σε νησιά όπως η Σαμοθράκη με λεφτά δηλαδή δικά μας που έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω της δυσβάσταχτης φορολογίας, βλέπουμε ότι όταν απλά δεν τους συμφέρει βγάζουν την ουρά τους από έξω και οι μόνοι που την πληρώνουν και πάλι είναι οι πολίτες.

Τουρίστες από το εξωτερικό που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σαμοθράκη αναρωτιούνται αν υπάρχει «κάποια κυβερνητική αρχή που να ενδιαφερθεί για τους εγκλωβισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη».