Παρουσία Μητσοτάκη η επιμνημόσυνη δέηση στο Μάτι (vid)

Gazzetta team
Παρουσία Μητσοτάκη η επιμνημόσυνη δέηση στο Μάτι (vid)
Τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μάτι, παρόντος του Κυρ. Μητσοτάκη. Δηλώσεις από Γ. Πατούλη, Ε. Μπουρνού και Μητροπολίτη Μεσογαίας

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε το πρωί η επιμνημόσυνη δέηση για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Παρόντες, στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, συγγενείς θυμάτων, επιζήσαντες κάτοικοι, εθελοντές, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης κ.α.,

Σε δήλωσή του, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για άμεση αποκατάσταση, «αυτό είναι που θα κάνουμε αμέσως».

Ενώ ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι το μεγάλο έργο το έχουμε μπροστά μας, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν γίνει. Και, συνέχισε, η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι θέλει να λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή των ανθρώπων και να ξαναμπούν στα σπίτια τους.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από το Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, ο οποίος, σε δήλωσή του, είπε τα εξής: Σε μια τέτοια άγρια επίθεση, δεν είναι εύκολες οι άμυνες των ανθρώπων. Η προσπάθεια να βρουμε ενόχους μας διαιρεί. Ενώ η προσπάθεια να βρουμε τις αιτίες της ανεπάρκειάς μας, μας σοφίζει. «Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε εμφατικά στο τέλος ο Μητροπολίτης.