Δίκη Χρυσής Αυγής: «Περαστικοί» από την Τ.Ο. Νίκαιας δήλωσαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα (vid)

Gazzetta team
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Περαστικοί» από την Τ.Ο. Νίκαιας δήλωσαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα (vid)
Ακόμα δύο κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα απολογήθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Σκάλκος υποστήριξε πως δεν αντιλήφθηκε όσα κατέθεσε ο Γιώργος Δήμου.

«Ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την τοπική; Τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν τον ξαναείδα.

Πρόεδρος: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατέθεσε κι έφυγε.

Ο Σκάλκος ανέφερε επίσης πως δεν είχε ιδιαίτερες επαφές με κανέναν από τους συγκατηγορούμενους του και ισχυρίστηκε ότι τους γνώριζε μόνο φυσιογνωμικά από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας.

Κατέθεσε πως είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή από το 2012 χωρίς να γνωρίζει πως λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας (σ.σ. υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού), «δεν έπρεπε να ανακατευτεί με τα πολιτικά».

«Η μητέρα μου προσπάθησε να συλλυπηθεί την Μάγδα Φύσσα»

Λίγο νωρίτερα κατέθεσε ο Σταύρος Σαντοριναίος που αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, καμία απολύτως, ούτε με κανένα άλλο πολιτικό κόμμα», ισχυρίστηκε.

Μάλιστα, ανέφερε πως η οικογένειά του επιχείρησε να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Παύλου Φύσσα: «Δεν τον ήξερα εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα. Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί».

Πηγή: reader.gr