Πήγαν να πετάξουν από τα βράχια της Σαντορίνης ακτιβιστή κατά της κακοποίησης των γαϊδουριών

Gazzetta team
Πήγαν να πετάξουν από τα βράχια της Σαντορίνης ακτιβιστή κατά της κακοποίησης των γαϊδουριών
Ο ακτιβιστής που κατέγραφε τα «βασανιστήρια» στα οποία υποβάλλονταν τα γαϊδουράκια, κατήγγειλε ότι οι ιδιόκτητες των ζώων του επιτέθηκαν και κόντεψαν να τον σκοτώσουν.

Ο Λουκ Μπάριτ μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης NFA υποστηρίζει ότι δέχτηκε βίαιη επίθεση από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών επειδή κατέγραφε όπως λέει τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται τα ζώα.

«Η μανία των ιδιοκτητών των γαιδουριών με εξέπληξε. Με κλωτσούσαν και με χτυπούσαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούν στα γαϊδούρια. Ήταν μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία. Το χειρότερο είναι ότι εγώ δραπέτευσα αλλά για τα γαϊδουράκια δεν μπορούν».

Σύμφωνα με την Μιράντα Ραφ της NFA, «οι ιδιοκτήτες τους τα εκμεταλλεύονται, αφού τ΄ αναγκάζουν ν' ανεβαίνουν επανειλημμένα σ' έναν ψηλό λόφο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς φαγητό, νερό ή σκιά».

«Ο Μπάριτ κατέγραφε τις υποσχέσεις που αθέτησε η κυβέρνηση και οι τοπικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί πέρυσι να βελτιώσουν τις συνθήκες για τα γαϊδούρια που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους τουρίστες στους απόκρημνους βράχους», προσέθεσε.

Για την επίθεση στον Ραφ είπε, «μία ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε στον Μπάριτ και στον Πολωνό κάμεραμαν Βίκτορ Ντομπρατσίνσκι που προσπαθούσαν να κινηματογραφήσουν την κακομεταχείριση. Αυτό εξόργισε τους ιδιοκτήτες που κλώσησαν και χτύπησαν τον Μπάριτ, οδηγώντας στην άκρη του βράχου απειλώντας να τον πετάξουν από κάτω. Ο Ντομπρατσίνσκι τον έσωσε, ωστόσο ξυλοκοπήθηκε κι αυτός στην πορεία».

Η επίθεση καταγγέλθηκε στην τοπική αστυνομία που υποσχέθηκε να αναλάβει δράση, αλλά δεν το έπραξε, σύμφωνα με την NFA.

Ακόμα η NFA υποστηρίζει ότι η κακομεταχείριση των γαϊδουριών περιλαμβάνει, τα γαϊδουράκια να μην ξεκουράζονται τη νύχτα, να μαζεύουν τα σκουπίδια και να είναι στην υπηρεσία ξενοδοχείων και ξενώνων του νησιού.

«Αυτά τα γαϊδουράκια εργάζονται ουσιαστικά μέχρι θανάτου, είναι σαφές ότι οι υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών δεν τηρήθηκαν. Είναι η απόλυτη ντροπή και παροτρύνω τους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Σαντορίνη να το ξανασκεφτούν μέχρι να σταματήσει αυτή η αγριότητα», δήλωσε ο Μπάριτ.


Πηγή: reader.gr