Η Ελλάδα στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Ισραήλ

Gazzetta team
Η Ελλάδα στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Ισραήλ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας στο αίτημα του Ισραήλ για βοήθεια στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές, που πλήττουν το κεντρικό τμήμα της χώρας από χτες και μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ έχουν εκκενωθεί περίπου 3.500 κατοικίες.

Το πρωί σήμερα αναχώρησε από την Ελευσίνα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canader CL 415 για το Ισραήλ, ενώ ένα ακόμα αεροσκάφος ίδιου τύπου αναχωρεί εντός της ημέρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες που γίνονται για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα ελληνικά αεροσκάφη αναμένεται να αναλάβουν αποστολές αεροπυρόσβεσης στο Ισραήλ τις απογευματινές ώρες.

Το αίτημα συνδρομής από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, εστάλη χτες στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και αφορούσε σε βοήθεια με εναέρια μέσα. Αμέσως δόθηκε η εντολή για την αναχώρηση των δύο ελληνικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές στο Ισραήλ έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.