Κάθειρξη 16 ετών στον «δράκο» του Αμαρουσίου

Gazzetta team
Κάθειρξη 16 ετών στον «δράκο» του Αμαρουσίου
Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 32χρονος «Δράκος του Αμαρουσίου».

To Εφετείο έκρινε ένοχο τον 32χρονο για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς ελαφρυντικά.

Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορουμένου για μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας όπως και ο αυτοτελής ισχυρισμός περί μειωμένου καταλογισμού, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ.

Στον 32χρονο αποδίδονται έξι απόπειρες βιασμού κατά γυναικών, ενώ είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016.

Φόβος και τρόμος στα Βόρεια Προάστια

Ο νεαρός έστηνε καρτέρι στα ανυποψίαστα θύματά του, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση τέσσερα θύματα του νεαρού περιέγραψαν όσα εφιαλτικά έζησαν όταν τους επιτέθηκε.

Στην απολογία του ο 32χρονος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του καθώς στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του, μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα. «

Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές «ταπείνωσε την, μείωσε την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει». Ήταν ο άλλος μου εαυτός», υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του όπως και πρωτοδίκως.

Οι καταθέσεις των θυμάτων

Με δάκρυα στα μάτια η μία γυναίκα περιέγραψε στο δικαστήριο: «Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη. Σα να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα “βοήθεια, βοήθεια” δεν με άκουγε κανείς.

Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω “βοήθεια”.

Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

Ακόμα μία γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από τον 32χρονο περιέγραψε στο δικαστήριο πως «μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα “βοήθεια, βοήθεια”. Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».

Τρίτο θύμα του «δράκου» κατέθεσε στο δικαστήριο πως κατέβαινε τη διάβαση από το Χαλάνδρι και αντιλήφθηκε έναν άνδρα από πίσω της αλλά δεν του έδωσε σημασία:

«Γυρίζω βλέπω να μου γελάει. Μου τραβάει την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».

Το τέταρτο θύμα περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο πως ο 32χρόνος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος».

Πηγή: reader.gr