Μαφία των Φυλακών: Συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (vid)

Gazzetta team
Μαφία των Φυλακών: Συνελήφθη ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (vid)
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λίγο αφότου ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σχετικά με τη Μαφία των Φυλακών.

Η σύλληψη του προέκυψε ύστερα από στοιχεία που συνέλλεξαν Αστυνομία και Δικαιοσύνη για τις σχέσεις του με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης κρατείται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη δικηγόρο που φέρεται να εμπλέκεται στο σκοτεινό κύκλωμα.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 65χρονου δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε προ ημερών για την ίδια υπόθεση.

Ο Αριστείδης Φλώρος, έγκλειστος των φυλακών για το σκάνδαλο Hellas Power - Energa, στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τη συμμορία του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», Κλοντιάν Λ., είχε καταθέσει ότι δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι απαιτούν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τότε νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Πηγή: reader.gr