Παγίδα θανάτου τα σύννεφα και ο πάγος για τον αστυνομικό στο όρος Τύμφη

Gazzetta team
Παγίδα θανάτου τα σύννεφα και ο πάγος για τον αστυνομικό στο όρος Τύμφη
Ένα κομμάτι πάγου που υποχώρησε στάθηκε μοιραίο για τον 39χρονο αστυνομικό Ηλία Καλαϊτζή, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός απο χαράδρα του όρους Τύμφη στα Ιωάννινα την Κυριακή.

Η πεζοπορία στο βουνό ήταν το δώρο των φίλων του για τα γενέθλιά του.

Ο φίλος του άτυχου αστυνομικού Βασίλης Ράπτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha είπε: «Αυτά τα μέρη που χάθηκε ήταν μεγαλωμένος, τα ήξερε καλά αυτά τα μέρη, ήταν δυστύχημα, υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό»

Σύμφωνα με το pamevreveza.gr, ο 39χρονος, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, είχε μεταβεί την Κυρα μαζί με δύο φίλους του στην περιοχή κοντά στην Δρακόλιμνη για πεζοπορία, στο όρος Τύμφη.

Σε μια απότομη πλαγιά και δύσβατο μονοπάτι, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Στομίου, το χιονισμένο έδαφος υποχώρησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους πολλών μέτρων.

Οι συνοδοιπόροι του δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Οι προσπάθειες για κλήσεις στο κινητό του απέβησαν άκαρπες.

Λίγο πριν τις 15:00 την Κυριακή, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ, κλιμάκιο της οποίας ξεκίνησε για το σημείο, μαζί με άντρες της Πυροσβεστικής από την Κόνιτσα και τα Ιωάννινα καθώς και την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, σε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Χρειάστηκε μάλιστα να περπατήσουν για ώρες προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του χιονιού και της ομίχλης, κάτι που δυσκόλευε το έργο των διασωστών. Οι ίδιες συνθήκες και με βροχή επικράτησαν και σήμερα.

Ελικόπτερο που επιχείρησε να προσεγγίσει την περιοχή για να διεξάγει έρευνες από αέρος δεν τα κατάφερε, ούτε χθες αλλά ούτε και σήμερα, λόγω της ομίχλης και επέστρεψε στην βάση του.

Δυστυχώς μετά από πολλές ώρες βρέθηκε σήμερα, λίγο πριν τις 14:00, νεκρός σε βάθος 700 μέτρων από το σημείο που περπατούσε και έπεσε.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την προσέγγιση, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πηγή: Reader.gr