Εντόπισαν φυτώριο με 1.000 δενδρύλλια κάνναβης στο Μπουρνάζι (pics & vid)

Gazzetta team
Εντόπισαν φυτώριο με 1.000 δενδρύλλια κάνναβης στο Μπουρνάζι (pics & vid)
Κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ προσδοκούσαν να εισπράξουν οι τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας που είχαν στήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο Μπουρνάζι.

Ο λόγος για δύο 35χρονους, έναν 37χρονο κι έναν 39χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών, στο διαμέρισμα - εργαστήριο που είχαν φτιάξει στην «καρδιά» του Περιστερίου.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν σχετική πληροφόρηση που είχαν και αφού διακρίβωσαν τα μέλη και τη δράση του κυκλώματος, προχώρησαν στις συλλήψεις, το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου.

Εντός του ειδικά διαμορφωμένου χώρου, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο - φυτώριο καλλιέργειας, με την υδροπονική μέθοδο, δενδρυλλίων κάνναβης, σε πλαστικές γλάστρες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 915 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από 10 έως 70 εκατοστά περίπου
  • 2 κιλά και 580 γραμμάρια αποσπάσματα φυτικής κάνναβης και δυο κλώνοι φυτικής κάνναβης.
  • Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου - φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (ανεμιστήρες, λιπάσματα, λαμπτήρες, μετασχηματιστές ρεύματος, πίνακας ρεύματος, σακιά χώματος, σύστημα εξαερισμού).
  • Τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από τη μεθοδολογία δράσεως και τις κατασχεθείσες ποσότητες, προκύπτει εκ μέρους των εμπλεκομένων, επαγγελματική υποδομή στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, μετά τη συγκομιδή και επεξεργασία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν, να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Πηγή: reader.gr