Συγκλονίζει εγκαυματίας από το Μάτι: «Υπήρξαν στιγμές που ευχόμουν να είχα πεθάνει» (vid)

Gazzetta team
Συγκλονίζει εγκαυματίας από το Μάτι: «Υπήρξαν στιγμές που ευχόμουν να είχα πεθάνει» (vid)
Την κόλαση που έζησε στο Μάτι και τον εφιάλτη που βιώνει μέχρι σήμερα, περιγράφει η Κάλη Αναγνώστου που κατάφερε μαζί με την οικογένεια της να δραπετεύσει από την πύρινη λαίλαπα της 23η Ιουλίου.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κα Αναγνώστου, συγκλονίζει λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα επτά μήνες μετά την τραγωδία, «δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν πάρω ηρεμιστικά και μια σωρεία από χάπια».

«Νομίζει κανείς ότι αυτή τη στιγμή είμαστε υγιείς; Ζωντανοί νεκροί είμαστε όλοι μας» τονίζει η κα Αναγνώστου, ενώ πάνω της είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από τη φωτιά.

«Για μένα που το παιδί μου, κάθε βράδυ που το κάνουμε μπάνιο φωνάζει στον πατέρα του και σε μένα, σταματήστε, δεν μπορείτε να με πονάτε άλλο έτσι. Η πρώτη φωνή που είναι πάντα στο κεφάλι μου είναι η φωνή του παιδιού μου, την ώρα που τρέχουμε και μου φωνάζει “καίγονται τα πόδια μου, μαμά θα πεθάνω”. Και εγώ το μόνο που μπορούσα να πω εκείνην την ώρα ήταν “τρέξε”, δεν μπορούσα να αφήσω τον πανικό να με κυριεύσει» διηγείται με δάκρυα στα μάτια.

Εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να ξύσω τα εγκαύματά μου, το παιδί όμως, δεν το καταλαβαίνει και το κάνει συνεχώς με αποτέλεσμα να κόβει κομμάτια. Δεν μπορώ να έχω ζήσει όλα αυτά και να ακούω το περιβόητο ότι όλα τα έκαναν σωστά και θα τα ξανάκαναν. Βέβαια, δεν μπορώ να ζητήσω οι υπεύθυνοι να καούν, εννοείται. Νιώθω ακόμη και τύψεις, για το παιδί μου, που δεν το προστάτευσα, για μένα, επειδή κάηκαν άλλοι». «Να πονέσουν όπως πονέσαμε. Όσοι φέρουν ευθύνες να πληρώσουν πολύ άσχημα», καταλήγει.

Πηγή: reader.gr