Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο 36χρονο συζυγοκτόνο στη Σητεία

Gazzetta team
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο 36χρονο συζυγοκτόνο στη Σητεία
To έγκλημα με θύμα την 32χρονη μητέρα έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ ο δράστης κρατείται εν αναμονή της απολογίας του σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο άσκησε ο εισαγγελέας στον 36χρονο που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 32χρονη σύζυγό του στη Σητεία.

Ο 36χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 36χρονος άνδρας μετέβη στην οικία της πεθεράς του όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του με τα δύο παιδιά τους. Ξέσπασε λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι και ο 36χρονος φέρεται να στραγγάλισε την 32χρονη.

Αμέσως μετά την πράξη του, ο 36χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας, όπου παραδόθηκε στις Αρχές.

Το άψυχο σώμα της 32χρονης εντόπισε ο αδερφός της. Ο άνδρας άκουσε τα κλάματα των δύο παιδιών, ηλικίας 6 και 18 μηνών και αποφάσισε να μπει στο σπίτι όπου αντίκρισε την αδερφή του αναίσθητη.

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή της οικογένειας στο «ΚΡΗΤΗ TV», ο αδερφός της 32χρονης πήγε στο σπίτι της μητέρας του για να πάρει ένα αλυσοπρίονο, το οποίο χρειαζόταν για να βοηθήσει ένα φίλο του σε αγροτικές εργασίες.

«Τα μωρά παιδιά ήταν στον ίδιο χώρο μέσα και κάποια στιγμή γύρω στις 13:30 με 14:00 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Η Κατερίνα πέθανε, τη στραγγάλισε! Τη σκότωσε! Δεν αναπνέει!”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον αδερφό της 32χρονης μητέρας.

Ο δράστης ζήλευε την άτυχη Κατερίνα – Την είχε χτυπήσει στο παρελθόν

Σύμφωνα με το neakrti.gr, γείτονες της 32χρονης αναφέρουν πως συγγενείς της άτυχης γυναίκας είχαν απευθυνθεί στο παρελθόν στην αστυνομία, για τη συμπεριφορά του 36χρονου, ο οποίος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φέρεται να είχε βιαιοπραγήσει κατά της συζύγου του.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές Αρχές παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ανδρόγυνου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από το εργασιακό περιβάλλον της αδικοχαμένης μητέρας, ο 36χρονος φέρεται να τη ζήλευε έντονα, να την απειλούσε, αλλά και να είχε σηκώσει χέρι πάνω της στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Σητείας ανέφερε ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στα δύο μωράκια που έμειναν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς μητέρα.

«Φοβάμαι τον άντρα μου» φαίνεται να έλεγε στη δουλειά της η 32χρονη Κατερίνα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε συνάδελφός της, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Είχε ανάγκη να μοιραστεί το πρόβλημα της και πήγαινε στη δουλειά με άντρες συναδέλφους. Θα χωρίσω γιατί με απειλεί, μου έλεγε. Τον φοβόταν υπερβολικά, αν πάει αστυνομία και του κάνει καταγγελία θα την σκότωνε, της είχε πει .Ήταν αρκετό διάστημα που μου παραπονιόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Σημάδια δεν είχα δει στο σώμα της. Τον κατηγορούμενο τον ξέρω, τον έχω δει πολλές φορές. Από μόνος του είναι βαρύς τύπος. Δεν τον περίμενα αυτό που έγινε. Όλη η Σητεία έχει σοκαριστεί… Μόνη της προσπαθούσε να μεγαλώσει τα παιδιά της . Ενώ πληροφορίες ήθελαν την κοπέλα να ήθελε να πάρει διαζύγιο...», υποστήριξε.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (04.03.2019) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Σητείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία 32χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, χθες (04.03.2019) το μεσημέρι, ο 36χρονος ένεκα προσωπικών διαφορών και μετά από διαπληκτισμό με την 32χρονη, προκάλεσε το θάνατο της.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, συνελήφθη ο 36χρονος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή: reader.gr