Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά με πολλές ληστείες στο ενεργητικό της

Gazzetta team
Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά με πολλές ληστείες στο ενεργητικό της
Χειροπέδες στα περισσότερα μέλη μίας σπείρας Ρομά που πραγματοποιούσε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων. Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, μετά από συντονισμένοι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τους αστυνομικούς του Τ.Α. Μεγάρων, συμμετείχαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ.

Όπως διακριβώθηκε κατά την πολυήμερη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας κυρίως νυχτερινές ώρες, αφαιρούσαν οχήματα με σκοπό τόσο την μεταφορά τους όσο και την πρόκληση ατυχήματος με τα οχήματα των υποψηφίων θυμάτων τους.

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποιούσαν τα θύματα και τους αφαιρούσαν διαφορά τιμαλφή και χρήματα.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, αφού προσέγγιζαν πεζούς και ανυποψίαστους πολίτες και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, με την απειλή μαχαιριού ανάγκαζαν τα θύματα να τους παραδώσουν διάφορα τιμαλφή και χρήματα.

Μετά από κάθε εγκληματική ενέργεια, οι δράστες εισέρχονταν στον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή των Μεγάρων και κατέστρεφαν τα αφαιρεθέντα οχήματα βάζοντας τότε πυρκαγιά.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Πηγή: reader.gr