«Καπνός» 130.000 ευρώ και πολύτιμες εικόνες από εκκλησία στον Τύρναβο: Άφαντος ο πρώην ιερέας

Gazzetta team
«Καπνός» 130.000 ευρώ και πολύτιμες εικόνες από εκκλησία στον Τύρναβο: Άφαντος ο πρώην ιερέας
Πάνω από 130.000 ευρώ και παλιές πολύτιμες εικόνες «έκαναν φτερά» από την εκκλησία της Παναγία Φανερωμένης στον Τύρναβο.

Το σκάνδαλο του οικονομικού ελλείμματος στην εκκλησία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» οι ευθύνες βαρύνουν τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο ιερέα του ναού, ο οποίος έχει ήδη αντικατασταθεί.

Στις 30 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος ανακοίνωσε την τοποθέτηση νέων ιερέων στο μητροπολιτικό ναό, χωρίς βέβαια να αναφέρει κάτι για τα παραπάνω.

Το paidis.com αναφέρει ότι ο μητροπολίτης είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον τότε υπεύθυνο του ναού, απαιτώντας μέσα σε εύλογο διάστημα είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό που λείπει είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν και την άμεση επιστροφή των εικόνων.

Μέχρι και σήμερα ο τότε ιερέας του ναού που σημειωτέον σταμάτησε να πληρώνεται από το Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, δεν έδωσε σημεία ζωής και φυσικά δεν επέστρεψε ούτε τις εικόνες ούτε όμως και τα χρήματα.

Πηγές αναφέρουν, χωρίς αυτό να έχει διασταυρωθεί, ότι έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη μητρόπολη και ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στο κέντρο του Τυρνάβου, και ανήκει στην εκκλησία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στο εσωτερικό του όπως και σε διπλανά σπίτια επίσης της μητρόπολης βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες, αλλά παραμένουν άφαντες αυτές που χαρακτηρίζονται μεγάλης αξίας.

Το όλο θέμα αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: reader.gr