Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

Gazzetta team
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος.

«Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Grtimes.gr.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης προς τους συνεπείς καταναλωτές, ο κ.Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Ο κ. Παναγιωτάκης μίλησε και για το διαγωνισμό για τις μονάδες της ΔΕΗ, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος επισημαίνοντας ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ.Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Πηγή: reader.gr