Από τον ιό της γρίπης Η1 Ν1 πέθανε το κοριτσάκι στην Κρήτη

Gazzetta team
Από τον ιό της γρίπης Η1 Ν1 πέθανε το κοριτσάκι στην Κρήτη
Θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός του μικρού κοριτσιού που έσβησε μέσα σε λίγες ώρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός του μικρού κοριτσιού που έσβησε μέσα σε λίγες ώρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr ο κ. Εμμανουήλ Λουμπούνης, Προϊστάμενος Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης δήλωσε: « Η 5χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης του ΠΑΓΝΗ και πλέον μιλάμε για το πρώτο θανάτου ανήλικου στην Κρήτη που εξέπνευσε από Η1Ν1.

Ωστόσο αναμένονται με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Αθήνα, όπου έχουν σταλεί εργαστηριακά δείγματα. Καθώς όλα συγκλίνουν στο γεγονός να υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, λόγω της γρίπης με αποτέλεσμα να προκληθεί κεραυνοβόλο σηψαιμικό σοκ και το παιδί να καταλήξει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη:«Το κοριτσάκι στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο καθώς αν και εφόσον επιβεβαιωθούν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα των Αθηνών μιλάμε για ένα θανάσιμο συνδυασμό γρίπης και μηνιγγιτιδόκοκκου, που δεν επέτρεπε σε καμία περίπτωση να μπορεί να αντιδράσει ο οργανισμός θετικά».

Ο χαμός του μικρού παιδιού έχει βυθίσει στο χαμό τους δικούς του. Το μήνυα που έγραψε στο Facebook ο παππούς του κοριτσιού ραγίζει καρδιές: «Τα λόγια όσο κι αν φτωχά δείχνουν, όμως ζεσταίνουν, μ' αγάπη όταν ζυμωθούν, τον πόνο τον λιγαίνουν»

Σύμφωνα με το cretalive.gr το κοριτσάκι εισήχθη στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου και στη συνέχεια, εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασής του, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Σε λιγότερο από 12 ώρες όμως, η μικρή από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, εξέπνευσε από σηπτικό σοκ, προκαλώντας ανείπωτη οδύνη στην οικογένειά της.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σηπτική καταπληξία αυτού του τύπου με κατάληξη του ασθενούς είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, που συμβαίνει στην Ελλάδα μια φορά στα πέντε χρόνια.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου του κοριτσιού.

Πηγή: Reader.gr