Ποινές έως 20 έτη για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων

Gazzetta team
Ποινές έως 20 έτη για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων
Ποινές που ξεκινούν από 5 έτη και φθάνουν τα 20 επέβαλε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών, που φέρονται να διακινήθηκαν για τη σύμβαση κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική HDW-Ferrostaal στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη ποινή στον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ, με καταδίκη 20 ετών, ορίζοντας επίσης ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος.

Στον άλλοτε πρόεδρο των Ναυπηγείων επιβλήθηκαν, επίσης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Στους 19 από τους 20 καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση. Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στον, καταζητούμενο πλέον, Γαλλοελβετό τραπεζικό, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, για τη συγκεκριμένη ανάθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται να διακινήθηκαν συνολικά ποσά που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: reader.gr