Ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς έφυγε από τη ζωή (pic & vids)

Gazzetta team
Ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς έφυγε από τη ζωή (pic & vids)
Ο αγαπημένος ηθοποιός, Τρύφων Καρατζάς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Τρύφων Καρατζάς γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1935 κι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών.

Ο ηθοποιός αγαπήθηκε τόσο από τη μικρή οθόνη, όσο και στις αμέτρητες δουλειές που έκανε στο θέατρο και τη μεγάλη οθόνη.

Ο Τρύφων Καρατζάς σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε στο σινεμά ήταν οι «Ερωτικές ιστορίες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία κρατούσε έναν μικρό ρόλο.

Πριν, από 24 χρόνια είχε κάνει μεγάλη επιτυχία στη σειρά «Λαβ σόρρυ» ως ο πατέρας της Λίλης, ενώ των είχαμε δει σε αμέτρητες σειρές: Πήρα κόκκινα γυαλιά, Ονειροπαγίδα, Οι τρεις χάριτες, Ο ήχος της σιωπής, Κεκλεισμένων των θυρών κ.α.

  • Κινηματογράφος: Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968), Ερωτικές ιστορίες (1959), Ματζουράνα (2013), Ο Λαμπίρης ενάντίον των παρανόμων (1967), Ο εμποράκος (1967), Πληγωμένα νειάτα (1969), Σκιές στην άμμο (1970), Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο (2001)


Η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα θέλησε να πει το δικό της αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό: «Πάντα θα θυμάμαι την ευγένεια και το χαμόγελό σου στην αυλή του σπιτιού μας».