Ουράνιο εντοπίστηκε στο νερό της Νυμφόπετρας

Gazzetta team
Ουράνιο εντοπίστηκε στο νερό της Νυμφόπετρας
Τον επόμενο μήνα οι 500 κάτοικοι θα έχουν καθαρό πόσιμο νερό σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλβης,

Την εκτίμηση πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι 500 κάτοικοι του χωριού Νυμφόπετρας στο νομό Θεσσαλονίκης θα έχουν καθαρό, πόσιμο νερό στα σπίτια τους διατύπωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ– ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, μετά τον εντοπισμό ουρανίου στο νερό της περιοχής.

Από το Νοέμβριο του 2018, ύστερα από αναλύσεις, εντοπίστηκαν ραδιενεργά στοιχεία και συγκεκριμένα ουράνιο, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο το νερό της Νυμφόπετρας για κατανάλωση.

Από τότε και όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα. "Εντοπίστηκε πως το νερό ήταν ακατάλληλο για χρήση και ανακοινώσαμε στους κατοίκους της Νυμφόπετρας να μην το χρησιμοποιούν.

Ελέγξαμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή, όμως σε όλες διαπιστώθηκε το ραδιενεργό στοιχείο. Βρήκαμε μια γεώτρηση στο χωριό Προφήτης και ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να μεταφέρουμε πόσιμο νερό από μια απόσταση έξι χιλιομέτρων" δήλωσε ο κ.Λιάμας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης το φαινόμενο που παρουσιάστηκε στην περιοχή διερευνάται και οι επιστήμονες εικάζουν ότι έγινε μετατόπιση του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα τα νερά της Νυμφόπετρας να περνούν από πετρώματα που έχουν ουράνιο.