Στο «φως» η δικογραφία Γιακουμάκη: Τα βασανιστήρια που βίωνε στη σχολή

Gazzetta team
Στο «φως» η δικογραφία Γιακουμάκη: Τα βασανιστήρια που βίωνε στη σχολή
Τα περιστατικά κακοποίησης που βίωνε καθημερινά στη Γαλακτοκομική Σχολή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

H δίκη των εννέα κατηγορουμένων θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Οι νεαροί ηλικίας 21 έως 25 ετών κατηγορούνται για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωµατικής βλάβης από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση».

Στο κατηγορητήριο καταγράφονται 23 περιστατικά κακοποίησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Χαρακτηριστικά είναι κάποια από τα περιστατικά που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που παρουσιάζει το Έθνος: Μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε διάδρομο της εστίας της Σχολής, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται ότι κυνήγησε τον Γιακουµάκη κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασμα το οποίο πέρασε στον λαιμό του σαν θηλιά και τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω, τον μετέφερε σε δωμάτιο και μαζί µε άλλους πέντε συγκατηγορουμένους του άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον µε δύναµη ο ένας πάνω στον άλλον και πάνω στην ντουλάπα του δωµατίου.

Επίσης ο ίδιος κατηγορούμενος με τη συνδρομή ακόμα τριών ατόμων που θα δικαστούν, έπιασε με τη βία τον Βαγγέλη και στη συνέχεια τον έβαλε στο δωμάτιο του, «τον έδεσε στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν µώλωπες και εκδορές».

Τον Ιανουάριο του 2014 «τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται ότι έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο το σώµα, προξενώντας έτσι σε αυτόν µώλωπες και παροδική ασφυξία».

Τον Νοέμβριο του 2014, δύο κατηγορούμενοι «φέρονται να τύλιξαν με κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων».

Εξι από τους κατηγορουµένους, ενώ βρίσκονταν στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων, τον ωθούσαν βίαια και «τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και µε σφοδρότητα στον αυχένα, τον τράχηλο και το πρόσωπό του».

Επίσης έξι από τους κατηγορουμένους φέρονται να κλείδωσαν τον Βαγγέλη σε ντουλάπα εντός δωματίου της εστίας και τον ανάγκασαν να τραγουδά, ενώ του πετούσαν κέρματα.

Στα τέλη του 2014, ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται να εκσφενδόνισε από μικρή απόσταση τρία μήλα στο πρόσωπο του Βαγγέλη, με ένα να τον πετυχαίνει στο κεφάλι και να του προκαλεί μώλωπες.

Τον Ιανουάριο του 2015, τρεις κατηγορούμενοι φέρονται ότι επανειλημμένα έσπρωχναν από το κάθισμα και χτυπούσαν στο πρόσωπο τον Βαγγέλη ενώ βρισκόταν στο λεωφορείο, κατά τη διάρκεια επιστροφής από Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταβεί οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής στα πλαίσια εκδρομής.

Μέσα στο χρονικό διάστημα όπου έλαβαν χώρα τα προαναφερθέντα περιστατικά, ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται να έριξε καυτό νερό στον λαιμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ότι τον πάτησε με πρόθεση με το τακούνι από τις μπότες που φορούσε στα δάχτυλα του ποδιού. Επίσης ο ίδιος κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε τον Βαγγέλη επανειλημμένα στη κνήμη του ποδιού ενώ φορούσε τις μπότες.

Ο συγκεκριµένος, µαζί µε άλλους τρεις συγκατηγορουµένους του, σύµφωνα µε τη δικογραφία, «κρέµασε µε τη βία τον Βαγγέλη Γιακουµάκη και για αρκετή ώρα από το παράθυρο του διαδρόµου, στον δεύτερο όροφο της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων».

Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και εντοπίστηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου.

Πηγή: reader.gr