Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα τους ισοπεδώσουμε»

Gazzetta team
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα τους ισοπεδώσουμε»
Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Αποστολάκης ξεκαθάρισε τις προθέσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.

Την κόκκινη γραμμή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο επικεφαλής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έκανε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει τα όρια στην τουρκική προκλητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «εάν ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται κι η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.gr, o ναύαρχος Αποστολάκης ανέφερε επιπλέον πως η κύρια επιδίωξη τόσο της Ελλάδας όσο και των ΗΠΑ είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ συμπλήρωσε πως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο άξονας Ελλάδας, Αιγύπτου, Ισραήλ.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε, τέλος, πως σε περίπτωση σύρραξης «κανείς άλλος δεν θα πολεμήσει για δίπλα μας, ωστόσο οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κινούνται με γνώμονα να μην φτάσουμε ως εκεί».

Πηγή: hellasjournal.gr