Στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετήσουν νέους κάδους με... ταυτότητα

Gazzetta team
Στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετήσουν νέους κάδους με... ταυτότητα
Νέους κάδους απορριμμάτων με ... ταυτότητα αποκτά το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στις αρχές του 2019 αναμένεται να τοποθετηθούν σε όλη την πόλη 3.500 καινούργιοι, πλαστικοί κάδοι -που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς και κατεστραμμένους- πάνω στους οποίους θα αναγράφονται η διεύθυνση και χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ογκωδών Αντικειμένων.

Η αναγραφή των στοιχείων επάνω στους κάδους ήταν μια πρόταση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρου Ζαχαριάδη, ώστε να σταματήσει η μετακίνηση τους από τις καθορισμένες θέσεις και παράλληλα να γνωρίζουν οι δημότες τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Οι πρώτες τοποθετήσεις των νέων κάδων θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο. Θα αναγράφονται διευθύνσεις, ώστε να σταματήσουν να μετακινούνται από τις θέσεις τους. Επίσης, θα υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία από τους δημότες όσον αφορά την εγκατάλειψη των ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Ζαχαριάδης.

Αυτή τη στιγμή, καταγράφονται περίπου 1.000 ελλείψεις σε κάδους απορριμμάτων στον κεντρικό δήμο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές του Β’ δημοτικού διαμερίσματος, όπως για παράδειγμα η Ξηροκρήνη, όπου και θα δοθεί προτεραιότητα.

Επιπλέον, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προμήθεια των 80 υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο. Σύμφωνα με τον κ.Ζαχαριάδη εάν δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα έως τα τέλη του Ιανουαρίου θα προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου.