Παρατείνεται ως τις 15 Ιανουαρίου η υποχρέωση για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Gazzetta team
Παρατείνεται ως τις 15 Ιανουαρίου η υποχρέωση για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού
Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS), αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Η προθεσμία έληξε χθες, αλλά είχε ζητηθεί επιπλέον χρόνος από πολλούς φορείς.

Μετά την εκπνοή της νέας προθεσμίας, η ΑΑΔΕ θα αρχίσει διασταυρώσεις μεταξύ της λίστας των υπόχρεων και όσων δήλωσαν εμπρόθεσμα τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο πρέπει να οδεύουν όλα τα έσοδα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση λογαριασμού.

Το ίδιο πρόστιμο επιφέρει και η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού, καθώς νοείται ως μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού.

Για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.