O Λεμπιδάκης χαιρέτησε χαμογελαστός τους απαγωγείς του στο δικαστήριο (pics)

Gazzetta team
O Λεμπιδάκης χαιρέτησε χαμογελαστός τους απαγωγείς του στο δικαστήριο (pics)
Τα όσα έζησε τις 186 μέρες στα χέρια των απαγωγέων του περιέγραψε στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας προσήλθε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το πρωί της Πέμπτης, χαιρέτισε χαμογελαστός τους 12 κατηγορούμενους και στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη στις 30 Μαρτίου 2017, τη μέρα που τον απήγαγαν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο κ. Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του μιλώντας για το ταξίδι στην Πολωνία που είχε κάνει, αλλά και την επιστροφή του. Στη συνέχεια οι απαγωγείς του έκλεισαν τον δρόμο, τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του και «ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος και εγώ του απάντησα όχι».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα που. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα». Παράλληλα κατέθεσε ότι δύο άτομα τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. «Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.

Η έδρα ρώτησε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη για τις συνθήκες κράτησής του με τον επιχειρηματία να λέει: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατηγορούνται 12 άτομα: 44χρονος ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων, 45χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών, 61χρονος μεσίτης, 17χρονη κόρη του μεσίτη, 41χρονος ποινικός, 46χρονος μέλος του κινήματος κατά τον πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο, 45χρονος και 43χρονος. Οι οκτώ από τους 12 κατηγορούμενους βρίσκονται στη φυλακή, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες του.