Οι δύτες και όχι οι δράστες έδεσαν τα πόδια της 21χρονης στην Ρόδο

Gazzetta team
Οι δύτες και όχι οι δράστες έδεσαν τα πόδια της 21χρονης στην Ρόδο
Νέα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη, έδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να τη βγάλουν από το νερό και όχι οι φερόμενοι ως δράστες.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ. υπογράμμισε επίσης ότι οι δράστες συνελήφθησαν αφού είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους.

«Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην προανάκριση κατέστη δυνατή η εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας. Μετά από ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση την 3η Δεκεμβρίου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ημεδαπός 21 ετών ελληνικής υπηκοότητας και ημεδαπός 19 ετών αλβανικής υπηκοότητας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές κι ο 21χρονος με σίδερο στο κεφάλι, ενώ η άτυχη φοιτήτρια υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, αν δεν επερχόταν ο πνιγμός. Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού - μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι. Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα.

Ρούχα κι άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα. Κλιμάκιο του Εγκληματολογικού του Λ.Σ. έκανε, επίσης, εκτεταμένη έρευνα και στην κατοικία και βρέθηκε πλήθος στοιχείων DNA και πλήθος κηλίδων αίματος, που θα εξεταστεί εργαστηριακά. Οι Αρχές εντόπισαν και το λευκό βανάκι, με το οποίο οι δύο φερόμενοι ως δράστες μετέφεραν την 21χρονη κοπέλα στην παραλία της Φώκιας και την πέταξαν στα βράχια.

Πηγή: reader.gr