Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος στην Ρόδο

Gazzetta team
Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος στην Ρόδο
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Ο 19χρονος και ο 21χρονος οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

Η κηδεία της 21χρονης θα τελεστεί στις 11:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Διδυμότειχο.

Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα στην περιοχή και στο σπίτι της οικογένειας της άτυχης κοπέλας ενώ πλήθος κόσμου συρρέει με λευκά λουλούδια για να συμπαρασταθεί στους τραγικούς γονείς.

Ιατροδικαστής: Μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό μίλησε στο STAR και επεσήμανε πως «η Ελένη μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της».

Όπως λέει ο ίδιος, αν οι δράστες είχαν πάει στο νοσοκομείο την 19χρονη και δεν την είχαν ρίξει στα βράχια θα είχε σωθεί.


Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της φοιτήτριας

«Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθεί ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο και η 21χρονη δεν δέχτηκε. Εκεί είναι και το «κλειδί» της υπόθεσης, καθώς η άρνηση της προκάλεσε την βίαιη αντίδραση τους.

Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, την χτύπησαν με αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο, με τους δύο νεαρούς να τρομάζουν μπροστά στη θέα της αναίσθητης κοπέλας. Έτσι πήραν το σώμα της, νομίζοντας ότι η 21χρονη φοιτήτρια έχει πεθάνει, το έβαλαν στο αυτοκίνητο του ενός εκ των δυο και το πέταξαν στη Λίνδο στο σημείο όπου εντοπίστηκε μετέπειτα από τις Αρχές.

Η μεταφορά της υπάρχει στο βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει και ο πατέρας του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, του 19χρονου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του «ύποπτου» λευκού βαν αλλά και εκείνος που εντόπισε τη σορό της άτυχης κοπέλας.

Το επίμαχο λευκό όχημα φαίνεται να έχει αδικαιολόγητη κίνηση στις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της κοπέλας, στην περιοχή της Λίνδου κοντά στην παραλία που οι δράστες πέταξαν την 21χρονη φοιτήτρια.

Πηγή: reader.gr