Περνάει ΕΔΕ ο καθηγητής που στοχοποίησε η Χρυσή Αυγή

Gazzetta team
Περνάει ΕΔΕ ο καθηγητής που στοχοποίησε η Χρυσή Αυγή
Ο καθηγητής φιλολογίας, Δημήτρης Ταχματζίδης κλήθηκε να περάσει ΕΔΕ από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Την Τρίτη (27/11) που άρχισε να κυκλοφορεί η πληροφορία αυτή, οι περισσότεροι αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι είναι αληθινή. Η πραγματικότητα δυστυχώς όμως είναι εντελώς διαφορετική...

Ο καθηγητής που στοχοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή, κλήθηκε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να περάσει από Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Δημήτρης Ταχματζίδης μπήκε στο στόχαστρο των ακροδεξιών επειδή φέρεται να εξέφρασε την αντίθεσή στις εθνικιστικές καταλήψεις που λαμβάνουν χώρο στα σχολεία τις τελευταίες ημέρες, με πρόσχημα την Μακεδονία και τον θάνατο Κατσίφα.

Ο ίδιος μιλώντας στο veriotis.gr είπε: «Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό. Αυτοί που αναπαράγουν ψεύδη είναι ψεύτες. Γιατί το κάνουν δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έγινε από παιδιά, ούτε από γονείς. Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Λύκειο είναι όλοι εργαζόμενοι, κοπιάζουν τις οικογένειές τους. Είναι αξιοπρεπέστατοι. Το ίδιο και τα παιδιά μας που είναι όλα αξιόλογα και ικανά. Τώρα για το ποιος με έβαλε στο κάδρο μιας κατάστασης; Προφανώς αυτοί που ασχολούνται για να δημιουργήσουν ανάλογο κλίμα».

Στη συνέχεια απαντώντας σε αυτά που του προσάπτουν ότι είπε: «Η συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά ήταν για τα ανοιχτά σχολεία και όχι μέσα από καταλήψεις για τη Μακεδονία. Για να έρθουν τα παιδιά σε εμάς να ρωτήσουν και να μάθουν την ιστορία και όχι να κλείσουμε τα σχολεία που υπηρετούν τη γνώση. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έχω προσβάλλει κανέναν μαθητή», ξεκαθαρίζοντας οτι δεν πρόκειται να προβεί σε μηνύσεις.

Ωστόσο τα όσα είπε, δεν εμπόδισαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο να τον βάλει στο στόχαστρο.

Κι όμως, φιλόλογος του 4ου Λυκείου Βέροιας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις...

Φωτό: Αρχείου