Κλειστή την Πέμπτη η Φιλοσοφική Σχολή μετά την επανακατάληψη αίθουσας από τον «Ρουβίκωνα»

Gazzetta team
Κλειστή την Πέμπτη η Φιλοσοφική Σχολή μετά την επανακατάληψη αίθουσας από τον «Ρουβίκωνα»
Η διοίκηση της Φιλοσοφικής σε συνενόηση με την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν την συμβολική αναστολή της λειτουργίας της Σχολής την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Την απόφαση να ανασταλεί συμβολικά η λειτουργία της Φιλοσοφικής Σχολής αύριο, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, έλαβαν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και η Κοσμητεία της Σχολής, μετά τα σημερινά γεγονότα.

Σημειώνεται, ότι σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, καθηγητές της Σχολής πραγματοποίησαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516, που είχε καταλάβει η οργάνωση «Ρουβίκωνας», σε μία προσπάθεια να λήξουν την κατάληψη. Ωστόσο, όταν έφυγαν οι καθηγητές, τον χώρο ανακατέλαβε ο «Ρουβίκωνας».

Πρυτανικές Αρχές και Κοσμητεία, σε σχετική ανακοίνωσή τους, θέλησαν να υπογραμμίσουν «τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας».

Κύριο μέλημά τους, όπως αναφέρουν παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής» καταλήγει η ανακοίνωση.