Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης: Επί οκτώ χρόνια περίμενε έξω από το σούπερ μάρκετ που είχε πεθάνει το αφεντικό του (pic & vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης: Επί οκτώ χρόνια περίμενε έξω από το σούπερ μάρκετ που είχε πεθάνει το αφεντικό του (pic & vid)
Έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε μία ιστορία που θυμίζει περισσότερο τον κινηματογραφικό Χάτσικο παρά μία πραγματική υπόθεση.

Ένας σκύλος που είχε μείνει «ορφανός» μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αφεντικού του την ώρα που βρισκόταν μέσα σε σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, επέστρεφε κάθε μέρα επί σχεδόν οκτώ χρόνια στην είσοδο του καταστήματος, περιμένοντας μάταια το αφεντικό του να βγει από αυτό.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε χάσει τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς εντός του καταστήματος κι ενώ το άτυχο τετράποδο τον περίμενε δεμένο έξω από αυτό. Καθώς, το φορείο που μετέφερε, όμως, την σορό του άντρα βγήκε από την πίσω είσοδο του καταστήματος, ο σκύλος δεν έμαθε ποτέ την τύχη του αφεντικού του κι έκτοτε κάθε πρωί περίμενε στην είσοδο, ενώ το βράδυ επέστρεφε στο σπίτι του αφεντικού του.

Την φροντίδα του ζώου είχαν αναλάβει γείτονες του ιδιοκτήτη, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια κι αφού ο σκύλος είχε φτάσει σε μεγάλη ηλικία, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και σοβαρά προβλήματα υγείας, αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε ευθανασία.

Η ιστορία του «Χάτσικο» της Κρήτης είναι γνωστή στο νησί εδώ και χρόνια, με πολλούς από τους κατοίκους που ήταν γνώστες της υπόθεσης να εκφράζουν την συγκίνησή τους για την ανιδιοτελή αγάπη του σκύλου προς το νεκρό αφεντικό του.