Η Σκορδέλη και δύο ακόμα Χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν για το μαχαίρωμα μετανάστη το 2011

Gazzetta team
Η Σκορδέλη και δύο ακόμα Χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν για το μαχαίρωμα μετανάστη το 2011
Σε φυλάκιση δυο ετών με αναστολή καταδικάστηκε η υποψήφια της Χρυσής Αυγής Θέμιδα Σκορδέλη. Σε τρία χρόνια με αναστολή καταδικάστηκαν οι δυο συγκατηγορούμενοί της, Γιάννης Λουκιανός και Γιώργος Μαρκουλάκης για φυσική αυτουργία.

Την απόφαση πήρε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μειώνοντας την ποινή της κατά ένα χρόνο, ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. Οι τρεις κατηγορούμενοι απουσίαζαν από το δικαστήριο, ενώ ο πολιτικώς ενάγων, περιέγραψε όσα συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 2011.

Εκείνος και δυο φίλοι του δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους «και μια γυναίκα». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, όταν ξεκίνησε την επίθεση το τάγμα εφόδου με πρόσταγμα της γυναίκας, οι δύο φίλοι του κατάφεραν να μπουν στο σπίτι τους και κρυφτούν. Όμως ο ίδιος δεν πρόλαβε, και καθώς άργησε να κλείσει η πόρτα της πολυκατοικίας «μπήκαν μέσα τρεις ή τέσσερις και άρχισαν να με χτυπούν πολύ άσχημα. Με μαχαίρωσαν, και το μαχαίρι χτύπησε πολύ κοντά στην καρδιά».

Στην καταδικαστική πρόταση που υπέβαλε ο εισαγγελέας τόνισε πως οι κατηγορούμενοι επεδίωξαν με το μαχαίρι «να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος».

Πηγή: reader.gr