Ποσό 16,9 εκατ. ευρώ για έργα αντιδιαβρωτικής - αντιπλημμυρικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές

Gazzetta team
Ποσό 16,9 εκατ. ευρώ για έργα αντιδιαβρωτικής - αντιπλημμυρικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές
Στη διάθεση ποσού ύψους 16,9 εκατομμυρίων ευρώ για αντιδιαβρωτικά - αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των δήμων Ραφήνας - Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με σχετικές αποφάσεις της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Με την πράξη αυτή θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιφερειάρχης είχε παρέμβει με επιστολή της (4/09/2018) προς τη Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, εξασφαλίζοντας την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες από την αποκεντρωμένη διοίκηση, που είναι αρμόδια για την εκτέλεσή τους. Πρόκειται για απαραίτητα έργα, όπως είχε υπογραμμίσει ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, σε σχετικά έγγραφά του «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρικών φαινομένων από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα οι κατάντη οικισμοί και ιδιαίτερα όλη η παραλιακή ζώνη, στην οποία καταλήγουν πολλά ρέματα και μεγάλη ποσότητα βρόχινων νερών των λεκανών απορροής» στις περιοχές.