Ένταξη νέων έργων 13 εκατ. περίπου ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Gazzetta team
Ένταξη νέων έργων 13 εκατ. περίπου ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
Την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, 4 έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την οδική ασφάλεια, συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, αποφάσισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook.

Τα έργα αφορούν στην εξασφάλιση διαθέσιμης εργολαβίας για την αντιμετώπιση έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών και προβλημάτων οδικής ασφάλειας κατά την τριετία 2019-2021 στο εθνικό οδικό δίκτυο εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Επίσης σε διαφορετική ανάρτησή του, ο υφυπουργός γνωστοποίησε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 350.000 ευρώ, «για την εκπόνηση μελετών και τη χρηματοδοτική ωρίμανση έργων στο δήμο Μύκης».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση οι μελέτες αφορούν σε:

- Έργα διευθέτησης χειμάρρων - αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Σμίνθης και Μύκης με μήκος παρέμβασης 4.5 χλμ και 1.6 χλμ αντίστοιχα.

- Δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού στους οικισμούς Ωραίου, Γλαύκης, 'Ανω Θερμών, Χρυσού και Δημαρίου. Επίσης, από το υπουργείο έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. ευρώ για έργα δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό της Κοτύλης, ήδη από τον Αύγουστο του 2018.

«Το υπουργείο και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με βάση το ενδιαφέρον και την τεχνική τους προετοιμασία, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» σημειώνει ο υφυπουργός.

Αντιπλημμυρικά έργα 3,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Χρυσούπολης

Επίσης με άλλη ανάρτησή του, ο υφυπουργός γνωστοποιεί ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η χρηματοδότηση του έργου «αντιπλημμυρική προστασία - αποχέτευση ομβρίων Χρυσούπολης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. To έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές του δήμου Νέστου και ειδικότερα της Χρυσούπολης, από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 26, 27 και 28 Ιουνίου 2018. Νωρίτερα ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τον βουλευτή Καβάλας Κώστα Μορφίδη για τη χρηματοδότηση καθώς και ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.