ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Iράν (pic & vids)

Gazzetta team
ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Iράν (pic & vids)
Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το φρουρό του φυλακίου της πρεσβείας του Ιράν το οποίο δέχθηκε σήμερα επίθεση από τον Ρουβίκωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φρουρός αιφνιδιάστηκε ή φοβήθηκε και υπάκουσε απόλυτα σε ότι του είπαν τα μέλη του Ρουβίκωνα. Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι ενώ έχει υπακούσει στην εντολή και βγήκε από το κουβούκλιο, την ώρα που το μέλος του Ρουβίκωνα έσπασε την τζαμαρία, ο φρουρός κλείδωσε την πόρτα...

Κατά την συνήθη τακτική τους τα μέλη του Ρουβίκωνα, αφού έσπασαν το κουβούκλιο, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο για την ώρα η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Ήταν περίπου δέκα άτομα σε μηχανές που πήγαν ξημερώματα στην πρεσβεία του Ιράν και πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτήριο πέρα από τις φθορές στο κουβούκλιο του φρουρού.

Μέλη της ομάδας ζήτησαν από τον οπλισμένο φρουρό να μην πάρει τηλέφωνο και τον παρακάλεσαν να βγει από το κουβούκλιο για να μην χτυπήσει από τα γυαλιά...

Η αστυνομία αναφέρει ότι υπάρχει μνημόνιο ενεργειών και το οποίο αναφέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας φρουρός όταν δέχεται επίθεση.

Ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει ενημέρωση του αρχηγείου ή το κλείσιμο μέσα στην αλεξίσφαιρη σκοπιά και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρει ότι ο σκοπός μπορεί να βγαίνει από το κουβούκλιο και να παρακολουθεί άπραγος.

Πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη σκοπιά δεν ήταν αλεξίσφαιρη, ο φρουρός διέθετε ασύρματο μέσω του οποίου μπορούσε να ενημερώσει για την επίθεση ή ακόμα και να πατήσει ένα ειδικό κουμπί συναγερμού που υπάρχει στους ασυρμάτους και με την ενεργοποίησή του ενημερώνεται άμεσα το κέντρο της άμεσης δράσης.

Την επίθεση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 7 και το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».