Παρεμβάσεις του δήμου σε σχολικά κτίρια του Ηρακλείου με έμφαση στην ασφάλεια των μαθητών

Gazzetta team
Παρεμβάσεις του δήμου σε σχολικά κτίρια του Ηρακλείου με έμφαση στην ασφάλεια των μαθητών
Σε σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης προχωρά ο δήμος Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρία σύμβαση που αφορά έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για τη «Διαμόρφωση σχολικών αυλών για τη φιλοξενία παιγνιδιών και αθλητικών δρώμενων» με τελικό ποσό σύμβασης τις 212.768 και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε 10 σχολικά συγκροτήματα της πόλης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον κ. Λαμπρινό να τονίζει ότι ο δήμος: «Προχωράει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους δέκα σχολικών συγκροτημάτων. Πρόκειται, ουσιαστικά για τη συνέχεια της πολιτικής μας, όσον αφορά το μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο. Ήδη έχουμε νομιμοποιήσει τα σχολικά κτίρια που ήταν αυθαίρετα, έχουμε προχωρήσει σε εργασίες και επεκτάσεις κατά προτεραιότητα, είτε σε κτίρια (Τάλως), είτε σε αυλές (37ο και 46o), και έχουμε δημοπρατήσει έργα συντήρησης άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες στατικής επάρκειας τόσο για την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία, όσο και για το 21ο Δημοτικό Φορτέτσας ενώ προχωρούν οι εργασίες στο Καπετανάκειο. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές και τους δασκάλους του Ηρακλείου, ένα σχολικό περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο και λειτουργικό, και φυσικά ασφαλές. Δουλεύουμε εντατικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες, έχουμε θέσει τις βάσεις για να τα καταφέρουμε».

Τέλος υπεγράφη μία ακόμη σύμβαση σχετικά με την αποκατάσταση των φθορών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε δρόμους του δήμου Ηρακλείου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το χρονοδιάγραμμα του οποίου είναι 12 μήνες, ανέρχεται σε 293.000 με τελικό ποσό σύμβασης τις 137.710 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των δήμων (Σ.Α.Τ.Α.). από την υπογραφή της σύμβασης.

Η πολιτική προστασία στη δημόσια εκπαίδευση, στόχος προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης

Το πλαίσιο για την υλοποίηση ενημερωτικών προγραμμάτων στον τομέα της πολιτικής προστασίας με έμφαση στη δημόσια εκπαίδευση συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στη Περιφέρεια Κρήτης οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων Γιάννης Λεονταράκης και Παιδείας Δια Βίου Μάθησης-Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιο Λέκκα με τν συμμετοχή του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννη Τζανοκωστάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το πλαίσιο συνεργασίας Περιφέρειας και δήμων για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των συνεπειών και την ανάλυση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές, που και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο.