Απομακρύνονται τα οχήματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Gazzetta team
Απομακρύνονται τα οχήματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η απομάκρυνση οχημάτων από το επιβατικό οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ η πυρκαγιά δεν έχει κατασβεστεί πλήρως.
Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τα γκαράζ του πλοίου 19 οχήματα.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να σιγοκαίει για πάνω από 36 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από νταλίκα που μετέφερε πλαστικά. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από τα οχήματα που έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής, τα περισσότερα έχουν υποστεί μικρές υλικές ζημιές.

Το πλοίο είχε πάρει κλίση χθες έξι μοίρες αλλά με την απομάκρυνση οχημάτων από τα γκαράζ οι μοίρες είναι πλέον πέντε. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται το πλοίο να επανέλθει στην αρχική θέση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ανοίξει οπές προκειμένου να απομακρυνθούν οι τόνοι νερού που βρίσκονται στο εσωτερικό.

Έφτασε στην Σούδα μέρος των επιβατών

Εν τω μεταξύ αισίως έφθασαν αυτή την φορά ταξιδιώτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Χανιά με το πλοίο «Blue Galaxy». Το πλοίο έδεσε στις 18:30 στο λιμάνι της Σούδας, με εκατοντάδες επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους με πολλές ώρες καθυστέρηση.

Το κλίμα, παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασαν, ήταν αρκετά ήρεμο, με τους περισσότερους να δείχνουν ανακουφισμένοι που τα πράγματα δεν πήραν χειρότερη τροπή.

Τα περισσότερα «μπράβο», τα έλαβε το προσωπικό του πλοίου, που δεν άφησε περιθώριο να δημιουργηθεί πανικός, αντίθετα ήταν δίπλα στους επιβάτες σε ότι το χρειάζονταν.

Ωστόσο όπως κατέθεσαν είναι ακόμα άγνωστο το τι γίνεται με τα πράγματα και με τα οχήματά τους που έχουν μείνει μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μάλιστα επιβάτης ανέφερε πως σε κάποια φάση υπήρξε και εντολή εκκένωσης μέσω των σωστικών λέμβων, η οποία ωστόσο δεν εφαρμόστηκε μιας και η κατάσταση τέθηκε υπό καλύτερο έλεγχο.


Πηγή: reader.gr