Χείμαρρος στην Λαμία παρέσυρε πόρτες, δέντρα και εγκλώβισε ένα ζευγάρι (vid)

Gazzetta team
Χείμαρρος στην Λαμία παρέσυρε πόρτες, δέντρα και εγκλώβισε ένα ζευγάρι (vid)
Παρασύρθηκαν πόρτες και δέντρα. Κινδυνεύουν σπίτια - Οδηγοί προσοχή στην Εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου!

Μέσα σε πέντε ημέρες για 2η φορά η Τοπική Κοινότητα Στύρφακας της ΔΕ Λιανοκλαδίου του Δήμου Λαμιέων, δοκιμάζεται από τη νεροποντή με τα μπαζωμένα ρέματα να μετατρέπονται σε ορμητικούς χείμαρρους και να παρασύρουν ότι βρίσκουν μπροστά τους, όπως μπορείτε να δείτε και στο video από το lamiareport.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίγονται και στο χωριό Λυγαριά, μόνο που τα νερά φεύγουν από την κατοικημένη περιοχή και έχουν δημιουργήσει μία λίμνη στο νότιο άκρο του χωριού, κόβοντας τη δίοδο προς την αγροτική περιφέρειά του. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των αυτοκινήτων που θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί.

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι σε ΙΧ, που παγιδεύτηκε στα νερά χειμάρρου

Ώρες αγωνίας για ένα ζευγάρι από τη Λαμία που προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του χείμαρρο στη νότια πλευρά του χωριού Λυγαριά και απεγκλωβίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Οι κάτοικοι στη Λυγαριά της Λαμίας κάνουν λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια αφού έβρεχε καταρρακτωδώς στο όρος Όρθρυς. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του χωριού Στύρφακα ανησυχούν καθώς εξαιτίας των έργων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υπάρχει μονίμως ο κίνδυνος πλημμυρών.